Roundtable Pensioenakkoord

Op 9 december hebben we een roundtable gehouden over het pensioenakkoord. Dit was naar aanleiding van ons whitepaper over wat er op de bestuurstafel zal komen de komende jaren bij de verdere uitwerking en implementatie van het akkoord.

Mede op basis van de specifieke vragen waarmee de uitgenodigde pensioenfondsen zitten, hebben we met een aantal pensioenfondsen gesproken over wat de uitdagingen zullen zijn en welke overwegingen daarbij een rol kunnen gaan spelen.

Het gesprek ging over de volgende drie onderwerpen:

  • Governance van de transitie
  • Invaren of niet?
  • Beleggingsstrategie

Verdere vragen

Het was een interessante, interactieve sessie met goede gesprekken. Aangezien we nog maar aan het begin staan van dit traject zijn er nog veel zaken onduidelijk. Daarom was dit een goede sessie waarin we van gedachten hebben gewisseld hoe het traject aangevlogen kan worden.

Ook hebben we vastgesteld dat er genoeg onderwerpen zijn die om verdere verdieping vragen. En gedurende de tijd zal er steeds meer duidelijk gaan worden en zullen er ook andere vragen een rol gaan spelen.

Daarom zullen we vanaf 2021 ook vaker roundtables rondom dit onderwerp gaan houden.

Als u daarin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten met het onderstaande contactformulier, of neem contact op met een van onze consultants.

Uiteraard horen wij ook graag van u waarin u vooral geïnteresseerd bent voor een volgende roundtable.

Contact

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Vragen?

Heeft u vragen over dit paper, of wilt u een vrijblijvend van gedachten wisselen over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van onze mensen.

Pim Poppe

Pim Poppe

06 - 19 88 34 71
pim.poppe
@probability.nl

Muhittin Elvan

Muhittin Elvan

06 - 53 28 33 13
muhittin.elvan
@probability.nl

Corné Reniers

Corné Reniers

06 - 46 31 16 26
corne.reniers
@probability.nl