Waar zit de stress?

Van de week werd ik op mijn mobiel gebeld door mijn huisbank. Ongevraagd en voor het eerst in vele jaren. Of ik wel wist dat mijn geld in privé en zakelijk op geldrekeningen zat te niksen. Of ik wist dat de negatieve rente op mijn zakelijke rekeningen binnenkort nog negatiever zou worden. Of ik weleens aan beleggen had gedacht. Of mijn huisbank mij een beleggingsvoorstel mocht doen.

Ik vond het wel bijzonder en heb de bank bedankt voor alle aandacht en goede zorgen. Het was ook zonder meer een aardige jongen die me had gebeld. Hij noemde me steeds meneer Poppe en had zich oprecht in mijn zakelijke en privésituatie verdiept. Ik heb daarom de tijd genomen om te luisteren. Daarna heb ik mijn overwegingen met heb gedeeld.

Ik heb uitgelegd dat we in het bedrijf voor alle zekerheid zes maanden vaste kosten aan kas aanhouden en dat ik privé bezig ben mijn huis te verbeteren en daarom inderdaad wat geld op kas heb staan. Verder heb ik uitgelegd dat ik mijn privébeleggingen in 2015 bij de bank heb weggehaald omdat ik niet de gewenste MSCI-wereld-trackers kon krijgen die ik wilde en omdat de vaste en transactiekosten mij te hoog waren.